Opartfilt.

Min dotter hittade en bayfilt stickad i ett opmönster på nätet som hon blev förtjust i och frågade om jag kunde sticka…naturligtvis började jag sticka efter att ha översatt mönstret. Stickningen gick inget vidare så den blev liggande … och har nu blivit återupptagen. Kruxet med denna stickning är att den stickas runt och platt (ingen öppning som på en socka) så från början bör man sticka med strumpstickor av trä (de i metall ramlar ur). Sen må man gå över till några rundstickor , det är för tight med bara en. Nu har jag bara en rundsticka och filten börjar likna en påse. Övergångarna mellan färgerna har heller inte blivit snygga och måste jobbas på men detta är bara prototypen. Det är bra med markörer som sitter där ökningarna ska ske alltså fyra stycken. En av de fyra har jag i avvikande färg för att markera var varvet startar/slutar. Så ja det är bara att sticka på och varven blir bara längre och längre. Garnet är ett bomullsgarn och jag stickar på stickor 2.2.

1 kommentar

  • By bea, 17 juni 2011 @ 12:11

    hej ett tips om rundstickan blir för kort. det finns stickor som heter knitpro(ursäkta stavningen) där kan du förlänga ”snöret” så att stickorna blir längre. du kan göra dem hur långa som hälst. vins i de flesta stick affärer. jag vet i alla fall att Sallys garn på ringvägen i stockholm har det.

Other Links to this Post

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes