Storblommig fingerört/Woolly Cinquefoil. (Potentilla megalantha)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/17/Potentilla_megalantha_Japaninhanhikki_Storblommig_finger%C3%B6rt_C_DSC03026.JPG/320px-Potentilla_megalantha_Japaninhanhikki_Storblommig_finger%C3%B6rt_C_DSC03026.JPG

Jag har börjat dela och flytta växter i min trädgård. Blomman jag började med är en Storblommig fingerört.Blomman kommer urprungligen från Japan och har klart gula blommor. Pantan blir buskig och är en bra kantväxt. Det är en perenn som med fördel delas om hösten. Jag har tagit upp två nya plantor och placerat dem under en petflaska. Jag kallar dem kuvöser för det är vad de är. Man kan reglera fukt och värme med skurvkorken upptill och när det är varmt tar jag bort korken helt.

I have started to divide and move plants in my garden. The flower I started with is Woolly Cinquefoil. The flower comes from Japan and it has bright yellow flowers. The plant is rather bushy and is a good plant to have as border. It is winter hardy and can be divided in the autumn. I made two new plants and I have placed them under plastic bottle that works as an incubator. One can regulate the moisture and the warmth.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes