Martorn forts. Sea holly cont.

 1. Martorn,(eryngium bourgattii) oxford blue
 2. Ryskt Martorn, (eryngium planum)
 3. RyaskMartorn, (eryngium planum) blue zwerg
 4. Ryskt Martorn (eryngium planum)

Jag åkte till Zeta handelsträdgård för att se om de hade något Martorn och det hade de. Jag kom hem med fyra plantor eftersom jag inte fick någon riktigt bra beskrivning på de olika sorterna. Jag vet att de trivs i sol och lite torka så nu går jag och grunnar på var jag skall sätta dem. Jag såg att en granne har dem vid sin entré i gruset och det ät nog så de vill ha det. Jag har sett dem vilda på Gotland om jag inte minns fel och där är gott om sol sten och kalk.

 1. Sea holly (eryngium bourgattii) oxford blue
 2. Russian sea holly (eryngium planum)
 3. Russian sea holly (eryngium planum) blue zwerg
 4. Russian sea holly (eryngium planum)

I went to the nearest plant shop to look for sea holly so I went to Zeta.Ther I found four different sea hollies and I bought them. now I am thinking of where to plant them. I know they like lots of sun and a rather dry place so I am thinking…I have a neighbourg who has a big sea holly outside his entence there it is very sunny and mainly grawel so…I will think aboyt it.

 

1 kommentar

 • By Ulla Hallstan, 28 augusti 2012 @ 20:59

  Hej! Jag har Rysk Martorn i trädgården och den självsår sig rätt mycket. Jag har försökt gräva upp några och planterat på andra ställen, och det går inte, den vill bestämma själv var den ska bo!! Så vänta ett par år så har den berättat var den passar bäst.

Other Links to this Post

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes