Fjärilskrasse. Canary creeper.

Den här blomman har jag av en händelse. Jag gick igenom min fröpåslåda en dag och hittade en påse Kanarisk krasse (tropaeolum pregrinum). Det är vad som stod på påsen. Jag sådde fröna för sent egentligen men jag ville försöka och efter många dagars väntande såg jag det första livstecknet. Nu har fjärilskrassen vuxit till sig och är lite mer än två meter. Den kan bli upp till tre meter hög. Jag tycker den är otroligt dekorativ med sina fikonliknande blad och solgula blomma. Den är som andra krasse sorter ettårig men jag tror jag kommer att så den nästa säsong.

This flower I have by chance. I found a seed envelope and put the seeds in a pot. It was really to late in the season but why not. After a long waiting I saw some life and suddenly it started to grow. Today it is higher than 2 meter, it has very attractive leaves and the flower shines like a sun. I will most surtainly grow it next year.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes