Lek med betong. Play with concrete.

nytt betongbord 2 nyttbetongbord 8Äntligen! Nu har jag börjat jobba i betong igen. Bordsskivan jag gjorde förra sommaren gick i tre bitar i vintras. En stor isbit ramlade ner från taket och knäckte den så nu gjuter jag en ny skiva. Betongen rör jag med hjälp av en visp som sätts på borrmaskinen. Betongmassan skall vara som en lös havregrynsgröt. Jag färgar betongen med betongpigment. Formen jag gjuter i har jag fått hjälp med. Jag kan inte snickra. Jag kan inte ens snickra en enkel ram men jag har fått hjälp med ramen alltså. Den är gjord av virke som vi hade. Det viktiga för mig är att den är rak att vinklarna är räta.

At a long last I am playing with concrete again. The tabletop I made last summer got broken last winter. A big piece of ice smashed it so I am making a new. The concrete I am mixing with a whisk on the drilling machine. The concrete should have the consistency of oat meal porridge. I have dyed the concrete with a pigment for concrete.  To make the mould I have got help as I can not make it myself. We made the mould out of material we already had. The important thing is to make the mould straight.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes