Tunnbrödskorgar. Bread baskets.

 

tunnbrödskorg på gFlera formar i olika material. Jag var på en middag på försommaren där jag fick en tunnbrödskorg med en sillröra i till förrätt. Jag tyckte det var ett så trevligt sätt att servera denna sillröra som naturligtvis kan vara nästan vad ätbart som helst men jag gick hem och försökte göra dessa tunnbrödkorgar. Först inhandlade jag naturligtvis tunnbröd, en förpackning runda, lagom stora. Så skred jag till verket och jag kan inte säga att jag lyckades något vidare första gången. Jag ångar tunnbrödet i en kastrull med ånginsats tar upp dem med en tång och lägger dem över ett glas i en storlek jag tyckte passade och håller med handen om tunnbröd och glas. För att förstärka det hela så sätter jag en gummisnodd runt tunnbrödet för att det skall hålla sin form. När jag gjorde detta första gången lade jag tunnbrödet direkt på glaset med den påföljden att det tog två dagar för tunnbröden att bli torra nog att släppa glaset. Nu när jag lärt mig, lägger jag ett smörgåspapper mellan glaset och tunnbrödet och tunnbrödskorgarna blir klar nästan omedelbart. Jag fyllde mina korgar med sillröra. Varför krångla till det när jag tyckte det var så gott.

More shapes, different material.  I was invited to a dinner party around midsummer and as a starter there was a bread basket filled with a herring stir. It was so very tasty and it had a nice style about it. When I came home I had to try to make them myself and it turned out to be trickier than I thought. I bought thin round dried bred and I started. I made them soft by putting the in a saucepan with steam I picked them up with a big tweezers and put them on top of a glass I have chosen. I hold my hand around them in order to make a good shape and I put a rubber band to keep them into shape but it took two days for them to let go of the glass. Next time I put a grease paper on the glass before the  bread and it was done in no time at all. I filled my bread baskets with herring stir. Why make it  more difficult than it has to be.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes