Handkvitning. Hand quilting.

handkviltning framhandkvitninghandkviltning baksida 2G 11 007handkviltning baksida G 11 007handkviltning baksidaJag har börjat handkvilta ett litet skynke jag sydde för en del år sedan. Tyget har jag fått av min vän Carolyn från Kansas och hon lärde mig tekniken ”Stack and wack”. En teknik där man använder stormönstrade tygers rapporter. Så var det kviltningen. Där har jag tänk använda en syram men jag gillade det inte riktigt så det blev liggande till nu när jag tog bort syramen och syr på känn från mitten och ut. Det känns just nu som om jag kommer att sy på den alltid…och så tänker jag på Catarina. Hon skulle säga att den är underquiltad alltså för lite kviltad och så syr jag lite till.

I have started to hand-quilt a small patchwork thing I made years ago. I got the fabric from my friend Carolyn in Kansas and she was the one who taught me the technique Stack and Wack. It is a technique where one is using a fabric with a big print and use the reports on it. The quilting. I had put the quilt in a fram to sew it in there but it did not work and I put it away. I came across it now suddenly , took the frame away and stared to sew from the middle and out and it works but it feels as if I can quilt on it forever.

1 kommentar

  • By Carolyn Rousseau, 01 mars 2015 @ 18:59

    Lovely! So glad to see that you are working on it again! It looks so pretty.

Other Links to this Post

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes