Lapptäcke, överblivna bitar.Patchwork, leftovers.

japantäckettäcket med överblivna bitar 1tacket med överblivna bitar detaljHär är ett litet skynke jag gjorde för några år sedan som blivit liggande okviltat. Nu kviltar jag det för hand och tar det som meditation eller mindfulness, typ. Det är så hääärligt att sitta och sy stygn för stygn och följa linjerna eller göra linjer att följa. Ju mer jag kviltar desto mer linjer ser jag att kvilta. Den övre bilden visar täcket som de öveblivna bitarna kommer ifrån. Det var en doktorspresent och finns nu i Tokyo.

This is a small quilt I made some years ago and left it to rest for years. Now it is time to finish it. When I made it I was not into hand quilting so in a way I am glad I let it rest, now I a hand quilting it stitch by stitch as if it is a kind of meditation or mindfulness. It is so wooonderful. The more stitches I do the more opportunities I see for quilting. The top picture are showing from were the left overs come from. It was a present for a doctors exam and it is now in Tokyo.

 

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes