Sekatör. Secateurs.

sekatör 2sekatörsekatör 6sekatör 4Redskapsvård kan man väl kalla det och det är väl vad man bör göra på hösten. Gör man det inte på hösten så ja varför inte nu. Min sekatör behövde lite omsorg så den togs under behandling. Först ett bad i citronsyra för att ta bort all rost. Därefter slipning hopsättning oljning och slutligen en bjärt färg på handtaget så att den syns. Den blev som ny.

Care of garden tools I could call it but it is what one should do in the autumn. If it is not done then why not do it now. My secateurs needed some care so I started to work on it. First it had to have a bath in lemon acid to get rid of the rust. After that it was sharpening, to be put together and oiled. At the end it got a bright colour on the handle in order not to be too easily lost. It looks as brand new.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes