Marschaller. Outdoor candles.

marschalltillverkning (1)marschalltillverkning (4)marschalltillverkning (5)marschalltillverknning dIbland tar livet över och det finns ingen tid för en blogg, men nu ska vi se om jag kan ta upp det hela igen. Strax innan jul kom jag på att vi behövde marschaller. Jag visste också att jag hade material för att göra dem så jag gick ut i förrådet och hämtade in en mängd ljusstumpar jag fått. Jag tog fram metallburkar jag sparat och jag hade tändblock som jag tycker fungerar så bra och började. Först måste stearinet smältas i vattenbad och det tar tid. Egentligen tar hela proceduren med att göra marschaller tid men det är vad jag tycker om med att göra dem. Det är som bakning det  kan inte skyndas så det tar den tid det tar och jag får ett resultat direkt. Tändblocken finns på den översta bilden och jag limmar fast dem med Karlssons klister.

Sometimes life itself takes over and there are no time to write on a blog, but now I a going to start again hopefully. It was just before Christmas I realised we needed outdoor candles. I know I had a lot of material so out I went to the shed and carried all the left over candlesticks I had into the house. I has a lot of metal jars and some thick kind of matches and then I started  to melt the stearin in a tin in a saucepan with water. This making candles of all sorts take time but that is what I like with it. It can not be rushed and when I am done I get the reward in all the candles I have made.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes