Långskorpor. Long rusks.

skorpor i burk skorporJag såg två veteflätor i billiga lådan härom dagen. Helt plötsligt dök mammas långskorpor upp i huvudet och jag köpte två. När jag kom hem satte jag på ugnen, skar vetelängderna i ganska tjocka skivor som jag sen delade på mitten och lade på en plåt. Jag gräddade dem i stark värme för att ge skorporna färg och stängde sedan av ugnsvärmen och lät skorporna stå resten av dagen. De blev så spröda och så goda som jag minns att min mammas var.

I found in the shop the other day two wheat loafs from yesterday, and suddenly I remembered my mothers long rusks and I bought two. When I got home I switched on the oven and cut the loaf in slices and cut them once more. I put them on a tray and put them in the an hot oven. Just to give them a nice colour. Then I switched the oven off and let them stay in the oven for the rest of the day. They came out so nice and delicious just as I remembered my mother´s did.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes