Lapptäcke, Mexican tiles.

mexican-tiles-minskadDet här täcket har en historia.
Jag gick en kurs som hölls på Rikstäckets årsmöte något år?  Kursen hade det spirituella namnet ”Vill du sy en stjärna”.  Ingrid Hult höll i kursen. Ingrid Hult är en stjärna i sig, hon är fantastisk på lappteknik, hon är en enastående ledare av kurser, mycket väl förberedd och hon är sååå rolig.
I alla fall, jag skulle sy stjärna eller två. Jag tog med tyg, rött, gult och orange. Tyger som jag kunde ha och mista. Jag kom hem med ovanstående nio stjärnor. De åkte in i en låda tills jag återfann dem långt senare. .. och vad skulle jag göra med dem?
Jag träffade Carolyn och Catarina och visade mina stjärnor. Jag sa – Vad ska jag göra med dem? Carolyn och Catarina älskar sådana utmaningar. Vi tog fram bakgrundstyger och valde och tyckte och kom fram till att blått skulle det vara som bakgrund. Vad skulle vi ha lite mera av?  Det blev mera av den förhatliga oranga färgen.
Jag bodde en period i Mexico, Saltillo.  Där blev jag så förtjust i ”El sol y la luna” det blev vad jag quiltade.
Carilyn sa långt innan kvilten var färdig att den påminde henne om Mexican tiles, därav namnet. Storlek 90 x 115 cm.

This quilt has a long story but I will make it shorter.
I made the stars on a quilting course but I did not like them very much. To me the colours were wrong. I asked my friends, Carolyn and Catarina for advice with additional colours. The first choise was blue, but the quilt needed something more. We added more oragne, because I had more of that fabric.
I lived a period in Mexico, Saltillo and when Carolyn said the quilt reminded her of Mexican tiles I knew what to quilt ”El sol y la luna”.
The result you can se above. I like the quilt and I can se I did not choose the colours myself, they are to daring for me…but I like it.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes