Patentstickad halsduk med spets.

halsduk-silke-minskadHalsduken är stickad i patentstickning, garnet är en blandning av ull och silke. För att  göra halsduken lite roligare maskar jag av på slutet så att en spets bildas. Jag minskar på ena sidan så att den andra sidan fortfarande är rak. Spetsen har faktiskt en funktion, den gör att halsduken blir lite längre och det blir lite mindre massa att ha under hakan. Tofsen är lite av mitt signum. Jag gillar tofsar. De ska vara små. Halsduk med tofs inte tofs med halsduk. Beskrivning finns i stickkalendern.

The scarf is doubleknitted in a wool/silk yarn. To make the scarf more interesting I decresed on one side in the end to make a point. The point has a function, to make the scarf longer and less to have under the chin. I decorate my stuff with a tassel but it has to be a tassel on the scarf not a tassel with a scarf. How to make it is described in the knittingkaleder, only in Swedish.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes