Litet skynke eller babyfilt.

babyfilt-detalj-minskadbabyfilt-minskadDet här lilla skynket har jag stickat i ett gammalt mönster som är så lätt att sticka. Jag kallar det mesta som jag stickar för skynke för då har jag inte begränsat det till att vara en babyfilt. Man kan ju till exempel ha den om knäna framför TVn kanske eller att sitta på eller nåt annat…  På engelska brukar den kallas ”fether and fan” och man stickar mönstret på varv 1 sedan stickar man ett varv avigt, ett varv rätt och ett varv avigt igen och sen börjar man om alltså med ett varv mönster. Mönstret är jämnt delbart med 18 och för att underlätta kunde jag räkna sex,tolv,sex,tolv…Bågarna i början bara blir…Skynket finns beskrivet i min Stickkalender 2009.

This wrap or babyblanket is knitted in a very old pattern called ”fether and fan”. I rather call my things for wraps rather than a blankeat because they get so limited. This little wrap I can use to warm my knees in front of TV or to sit on or something else. I like the pattern so much because it look complicated but is so very easy. I was hit by a burnout and I could not knit any pattern and I found this. I could make it even easier than it was by counting six,twelve,six,twelve…The first row is the pattern were you count and the second you knit the third you purl and the forth you knit then start from row one….The arches in the begining comes with the pattern.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes