Påfågelsjal i Cottolin.

pafagelsjal-cerise-cottolin-minskadHär kommer sjal nummer två. Den här är stickad i en relativt tunn Cottolin, på stickor 4. Den är inte lika tung som linsjalen men faller vackert ändå.

Here is shawl no two. This one is kitted in a mix of cotton and linnen. It makes it lighter and perhaps a bit airier than the linnenshawl

9 Comments

 • By Margita Dahl, 07 augusti 2009 @ 9:17

  Hejsan 🙂

  Vilka fina sjalar du gör ! Skulle vilja veta hur det är att sticka i cottolin. Är det inte hårt och strävt eftersom det är ett vävgarn
  ? Du får jätte gärna skriva till mej och berätta. Vilken grovlek har du på garnet ?

  MVH
  Margita

 • By Inger, 07 augusti 2009 @ 9:55

  Hej Margita, du ställer en svår fråga. För garnerna jag stickar i har jag ofta hittat i någon fyndlåda eller så och bara kvaliten är nämnd så därför säger jag att garnet är tunnt eller tjockt och det är ju väldigt relativa uttryck beroende på vad man jämför med. Men visst är det vävgarn och jag tror hemligheten där är att våga ta tillräckligt grova stickor för garnet ifråga. Tar man för tunna blir stickningen härd och kan därmed bli rifsig. Jag har nyligen stsickat en sjal i rifsigt cottolin men den blev så mjuk så mjuk. Jag kan visa den nästa vecka.

 • By Margita Dahl, 07 augusti 2009 @ 13:56

  Tack snälla för bra svar. Kul om du visar den andra sjalen oxå. Nu kommer jag att prova sticka i cottolin jag oxå.

  Ha det så gott / Margita

 • By Elisabeth, 22 oktober 2009 @ 7:14

  Hej Inger
  Det är jag igen som köpte garn på Rikstäckets årsmöte… Jag stickar för full på min påfågelsjal nu när jag fick reda på de engelska förkortningarna 🙂 Men nu har jag ett nytt problem. Enligt mönstret så är det mönsterstickning med mönsterrapport 1 som ska stickas först samt repeteras 5 gånger men då blir det ju inga fina ”påfågelsögon” längst ner utan bara hålmönster. Ser att på de andra mönsterrapporterna blir det andra mönster men de blir ju inte längst ner så fattar jag inget igen….

  /Elisabeth
  som verkar ha svårt att fatta 🙂

 • By Inger, 22 oktober 2009 @ 10:13

  Det låter jättebra det du gjort hittills fortsätt med det. Du stickar schalen uppifrån och ner så på slutet kommer ögonen. Sticka först hålvarven tills du har den storlek du tror du vill ha ca.80 cm brukar jag sticka sedan bygger de andra tre diagrammen ca 25 cm. Alltså sticka på tills du uppnått rätt storlek och efter det stickar du mönstervarven.
  Så….sticka på /Inger

 • By Elisabeth, 22 oktober 2009 @ 11:42

  Oj, var det så enkelt… då fortsätter jag 🙂 det är så roligt att sticka igen. Har dessutom din sida som favorit nu så jag är in och kollar vad du gör 🙂 Just nu gillar dina pulsvärmare!

  Tack för snabb hjälp
  /Elisabeth

 • By Inger, 22 oktober 2009 @ 15:20

  Så bra.Ofta är det så att man tror att det skall vara så svårt så att man tror att man tänker fel…och ibland är det så att man bara skall göra lite till så blir allt så klart och tydligt. Kul att du förstod och förstås att du tycker om vad jag gör. Sticka på och jag blir glad om du visar resultatet.

 • By Bitte Fossbo, 16 april 2010 @ 14:31

  Hjälp! Jag har glömt vilken stickstorlek jag skulle ha för Påfågelsjalen i 4trådigt cottolin

 • By Inger, 19 april 2010 @ 21:56

  Hej Elisabeth, ja det beror ju lite på om du stickar fast eller löst, men nr. 4 blir nog bra. / Inger

Other Links to this Post

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes