Filips lapptäcke av jeans.

filips-lapptacke-1-minskad1Detta lapptäcke är sytt av gamla jeans.

A patchwork made from old jeans.

18 Comments

 • By Hilda, 22 januari 2010 @ 20:16

  Wow, jätte häftigt
  Jag måste prova, är det ok?
  :-)// Hilda

 • By Inger, 22 januari 2010 @ 23:23

  Självklart är det ok det är ju jättekul. Jag vill bara ge dig några råd, jag har ju ännu inte sytt på en baksida för jag tycker sömsmånerna på baksidan är för tjocka . De är alltså inte för breda utan de är för även om man klipper ner dem.
  Tänk på det inna du börjar och så är det bra att sortera jeansen i tre färgnyanser innan…Lycka till och njut av arbetet./inger

 • By Måns, 20 januari 2012 @ 10:40

  Snyggt lapptäcke.
  Hur har du gjort det? Är det romber och trianglar? Hur har du sytt samman dem? Det ser ut som att det kan vara svårt att sy ihop bitarna utan att det drar sig och blir snett någonstans då det inte verkar som att man kan sy ihop remsor som man sen syr samman.

 • By Inga-Lill Johansson, 28 mars 2013 @ 19:10

  Vilket underbart illusionsöverkast ! Det är det absolut snyggaste täcket jag sett.
  Har du haft något mönster eller har du bara ”gjort det”? Om du har mönster, delar du med dig av det?

 • By Inga-Lill Johansson, 03 april 2013 @ 18:12

  Hej !
  Detta är det absolut snyggaste lapptäcke jag sett. Tyvärr kan jag inte klura ut riktigt hur du har gjort det med rutorna. Jag skulle bli så oerhört tacksam om du vill dela med dig av mönstret så att jag kan sätta igång med vårt nya överkast.
  Mvh Inga-Lill

 • By sandie, 29 augusti 2015 @ 11:05

  Hello.
  I wann to make this wonderful quillt. Couleur you give Me Same instrucciones please?
  Best regards.
  Sandie

 • By Marleen, 13 april 2016 @ 23:27

  I too like this spread. Do you have a pattern and instructions?

 • By Inger, 15 april 2016 @ 10:17

  Hi and thank you for liking it.
  I sorted the jeans fabrics from old jeans into three shades and I made the rhomboid, from two equilateral triangles, triangles with three equal long sides. Put them together and you have a rhomboid. Three rhomboids with three different shades put together makes the pattern it is just to repeat. The tricky thing is to sew them together. To make it easier is to keep one rhomboid as two triangles add sewing space and sew them together.
  I hope this make sense
  Good luck Inger

 • By Isabelle, 16 augusti 2016 @ 0:57

  Thank you so much, I did one like this for my 5 months old baby girl and I am so pleased!!

 • By Inger, 19 augusti 2016 @ 16:44

  A late answer but still an answer about how to make fillips guilt from jeans fabrics. Sort the jeans-fabrics in three shades and make a pattern of a rhomboid with the angels 120 – 60 degrees and the sides the same length.To make it easier to sew together divide the darkest patch in half you have to make a sewing allowance and then you can make stripes and sew them together. the seem on the darkest will not show in the end. good luck/Inger

 • By Inger, 19 augusti 2016 @ 16:44

  I am so glad/Inger

 • By Inger, 19 augusti 2016 @ 16:46

  I sorted the jeans fabrics from old jeans into three shades and I made the rhomboid, from two equilateral triangles, triangles with three equal long sides. Put them together and you have a rhomboid. Three rhomboids with three different shades put together makes the pattern it is just to repeat. The tricky thing is to sew them together. To make it easier is to keep one rhomboid as two triangles add sewing space and sew them together.
  I hope this make sense
  Good luck Inger

 • By Inger, 19 augusti 2016 @ 16:46

  I sorted the jeans fabrics from old jeans into three shades and I made the rhomboid, from two equilateral triangles, triangles with three equal long sides. Put them together and you have a rhomboid. Three rhomboids with three different shades put together makes the pattern it is just to repeat. The tricky thing is to sew them together. To make it easier is to keep one rhomboid as two triangles add sewing space and sew them together.
  I hope this make sense
  Good luck Inger

 • By Inger, 19 augusti 2016 @ 16:48

  I sorted the jeans fabrics from old jeans into three shades and I made the rhomboid, from two equilateral triangles, triangles with three equal long sides. Put them together and you have a rhomboid. Three rhomboids with three different shades put together makes the pattern it is just to repeat. The tricky thing is to sew them together. To make it easier is to keep one rhomboid as two triangles add sewing space and sew them together.
  I hope this make sense
  Good luck Inger

 • By Inger, 19 augusti 2016 @ 16:49

  I sorted the jeans fabrics from old jeans into three shades and I made the rhomboid, from two equilateral triangles, triangles with three equal long sides. Put them together and you have a rhomboid. Three rhomboids with three different shades put together makes the pattern it is just to repeat. The tricky thing is to sew them together. To make it easier is to keep one rhomboid as two triangles add sewing space and sew them together.
  I hope this make sense
  Good luck Inger

 • By Inger, 19 augusti 2016 @ 16:50

  I sorted the jeans fabrics from old jeans into three shades and I made the rhomboid, from two equilateral triangles, triangles with three equal long sides. Put them together and you have a rhomboid. Three rhomboids with three different shades put together makes the pattern it is just to repeat. The tricky thing is to sew them together. To make it easier is to keep one rhomboid as two triangles add sewing space and sew them together.
  I hope this make sense
  Good luck Inger

 • By Sara från Göteborg, 14 april 2017 @ 10:17

  Jag hittade till din blogg via en bild på täcket på Instagram. Täcket är som mycket annat du gjort fantastiskt fint, vilken konstnär du är! Tack för inspiration 🙂

 • By Inger, 14 april 2017 @ 19:25

  Tack så mycket. Det ger mig inspiration att någon tycker om det jag gör Inger

Other Links to this Post

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes