Tvåändsstickade tumvantar.

tvaandsstickade-tumvantarYtterligare ett par tvåändsstickade vantar. Dessa i lila nyanser. Tvåändsstickningen använde man förr för att imitera vävda material. Det som är tvåändsstickat är mindre elastiskt än vanlig stickning. Man kan ofta se på gamla kort från dalarna att när kvinnorna går någonstans går de och stickar och gannystanet hänger i en anordning i kjolslinningen.

Yet another pair of twoend knitted mittens.  Twoend kitting makes the knitting firmer and not as elastic as ordinary knitted items. For more than hundred years ago one twoendknitted to imitate woven fabrics. Often if one looks at old photos one can see old women knitting when they are walking.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes