Möbiusschal på gång och en korg från Mexiko.

korg-med-garn-11

mobiusschal-pa-gangKorgen som jag har garn i är ett arbete av Tamahumaraindianerna som lever i Norra Mexiko i  Kopparkanjon eller Barranca del Cobre.  Korgen är flätad av stort gräs och locket sitter fast, förbindelsen mellan lock och korg blidar handtag. Jag köpte den när jag levde i Mexiko.                                                                                                                                                                                               Nu håller jag på med en Möbiusschal. Ett Möbiusband är ett band som bara har en sida men enkelt kan man kalla det en ett vridet band. Vridningen gör att stickningen ser lite krånglig ut …och det är den de första varven. Markören är bra att ha för den markerar ett varv som egentligen är två eftersom man stickar i en åtta.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes