Islyktor på gång.

Gott nytt År. Här är lite kul sysselsättning på det nya året. Eftersom vädret varit både kallt och mörkt passar det utmärkt att göra islyktor. Lite pyssel är det men det blir mycket vackert. Först måste man hitta lämplig ytterform  och sen en innerform där man kan ställa ljuset. Innerformen skall helst vara tom eller fylld med något man lätt kan plocka bort såsom stenar eller sand. I snön är det inte lätt att hitta lämpliga stenar så istället hittade jag en back som jag fyllde med tunga saker och sedan ställde över formarna så att innerformarna hölls på plats. Det fungerade för mig. Sen …är det bara att vänta på att det hela skall frysa. När det hela är klart gör lite varmt vatten underverk för att få bort formarna. Är man perfektionist kan man koka vattnet till islyktan innan man fryser den så blir den absolut klar. Det går också att använda karamellfärg och mycket annat…Lycka till. Fortsättning följer.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes