Rättviksdräkten, skor.

Detta är mina mycket fina för att inte säga sköna handgjorda folkdräktsskor. De är gjorda i Rättvik av skomakaren. Jag ringde honom och hörde om han kunde göra mig ett par skor till dräkten. Det gick bra sa han men då måste jag komma till Rättvik så att han kunde måtta mina fötter. Jag åkte till Rättvik under Rättviks marknad för ett antal år sedan och här ser ni resultatet. En härlig sko att både gå och dansa i.

3 Comments

  • By Anette Thorén, 09 mars 2016 @ 17:41

    Hej jag undrar om du vet någon som gör sådan skor idag? Och undrar hur mycket dom kostar? Har fått tag i en dräkt från Rättvik men saknar hättan ? har två par skor då jag har en säter dräkt också ? men inga sådana skor som dinna. Mvh Anette Thorén

  • By Inger, 11 mars 2016 @ 16:54

    Hej Anette, mina skor är gjorda av rättviksskormakarn, men det var ett tag sedan så jag tror inte han gör skor längre men hör med rättviks hemslöjd. Jag minns inte vad jag betalade men det var överkomligt. Lycka till skorna är de skönaste jag någonsin gått i.

  • By Anette Thorén, 21 april 2016 @ 10:24

    Tack så mycket för hjälpen

Other Links to this Post

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes