Stickteknik; dubbelstickning.

I gruppen Händernas Kunskap där jag deltar har vi talat om sticktekniker och vi kom att prata om dubbelstickning… så naturligtvis plockade jag fram stickor och garn och började sticka

Bild nr. 1 visar dubbelstickningen innan den är delad, alla maskorna sitter på en sticka och enda sättet att veta att det är dubbelstickning är att nypa tag i delarna och känna att det finns två lager.

Bild nr.2 visar två dubbelstickade ”fickor” som jag stickat och delat upp maskorna, d.v.s. satt varannan maska på vardera sticka så att fickan syns.

Bild nr. 3 visar de två som jag satt på extra stickor samt ytterligare en ficka som jag stickar.

För att avsluta denna dubbelstickning måste man dela upp maskorna på två stickor och sedan göra en avslutning. Avslutningen har jag inte gjort än. Jag avser efter avslutningen att tova dem i tvättmaskinen och kanske förse dem med något broderat. Vi får se.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes