Martorn.Sea holly.

Jag var på Hornsgatan i Stockholm häromdagen och ganska nära Bysis finns ett litet torg med planteringar och det var där jag såg den. Ett klart blått Martorn, eryngium maritinum. Det var så vackert att min bild inte är rättvis, den var mycket mer… Stjälkarna var klart blå och hela intrycket var blått. Vackert! …så jag rövade med mig en liten blomma som ni ser. Nu återstår att hitta en planta. Jag sådde faktiskt ryskt martorn i våras, men ingenting kom upp. Kanske var fröna gamla eller… jag köpte dem en gång i England.

I was on Hornsgatan in Stockholm the other day rather near Bysis there is a small square with some flowerbeds, it was there I saw it. A clear blue Sea Holly. It was so beautiful that my picture is not fair, it was much much more… The stalks were clear blue an the whole impression was BLUE. Beautiful! … I took one flower as you can se. Now I have to find myself a plant. Actually I did sow some sea holly this spring and none came up. Perhaps they were old or something.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

WordPress Themes